„A nevem Schinagl Dorottya
Gyermekkorom óta a mozgás világában élek, így számomra természetes volt, hogy a középiskolai tanulmányaim után ebben az irányban indulok el. A küzdősportok világa ragadott magával, de hamar rájöttem, hogy az én igazi hivatásom az, hogy másoknak segítsek, hisz ebben érzem magam teljesnek.
Innen már csak egy lépés volt és belevágtam az első masszőr képzésbe.
2013-ban végeztem, mint svéd-masszőr, de ez csak a kezdet volt. Nem volt megállás, az elmúlt 6 évben folyamatosan képeztem magam, mert szívügyem a munkám. A célom az, hogy aki meglátogat, elégedetten távozzon és örömmel feküdjön vissza a kezem alá.
Az elmúlt években nagyon sok embernek tudtam segíteni, többek között a Budapest Marriott Hotel, Danubius Hotel Helia, IBEROSTAR Grand Hotel Budapest és az A-list Salon & Spa Pest – szépségszalon berkeiben.
Eljött az a pillanat, amikor úgy döntöttem, hogy saját lábra állva, csak olyan szolgáltatást nyújtok, amit magam is szívesen igénybe vennék.

Ha felkeltettem érdeklődésedet, keress bizalommal a Major Fitnesz Személyi edző Stúdió recepcióján, vagy kérj időpontot a +36 20 232 7589 telefonszámon, vagy e e-mailben az info@majorfitnesz.hu email címen.

Elérhető szolgáltatás:

 • svéd masszázs
 • aroma terápiás masszázs
 • thai masszázs
 • Ayurvedikus Masszázs

 

Masszőr Téglás Emma
„Téglás Emma vagyok, gyógy-és sportmasszőr. Az első benyomás során, sokszor csodálkoznak a vendégek, hogy egy ilyen kicsi nő masszőr? Tud vajon erősen masszírozni? A válasz mindkettőre IGEN! 🙂 Munkám során a legnagyobb öröm és elégedettség számomra, ahogy a masszázs hatására az emberek feltöltődnek testileg és lelkileg is. A masszőr szakma először túrázások és táborozások alkalmával kacsintott be az életemben, mely hobbiból hivatássá vált. El is határoztam, hogy elvégzem a hivatalos Gyógy- és sportmasszőri képzést, melyet kiegészítettem a svéd- és thai masszázs rejtelmeivel illetve az Ayurvedikus masszázzsal. Jelenleg a Széchenyi Gyógyfürdőben gyakorlom ezt a gyönyörű szakmát, de szeretnék még többet tanulni, még több tapasztalatot szerezni. Időpont egyeztetést a +36/70 579-17-18-as számon tudok fogadni. ”

 

 

Elérhető szolgáltatás:

 • gyógy- és sportmasszázs
 • svéd masszázs
 • thai masszázs
 • Ayurvedikus masszázs

 

Masszázsokról

A masszázs a legrégibb gyógymódok közé tartozik.

A klasszikus svéd masszázs

A legszélesebb körben alkalmazott a klasszikus svéd masszázs. Fájdalomcsillapító és lazító hatásával megteremti a különböző irányú és erősségű aktív mozgások feltételeit. Célja a fájdalom okozta kör (fájdalom-védekező izomgörcs-keringési változás-mozgás kerülése-fájdalom-) megszakítása, a tünetek csökkentése.

A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. A masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. A masszázs fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. A svéd masszázs csökkenti a fájdalmat (pl. fejfájás), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

Ez a kezelés az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat. Fogásai a gyúró, dörzsölő, simító és rezegtető mozdulatok.

A masszőr a simító mozdulatok segítségével egyenletesen eloszlatja a vivőanyagot (olaj, krém) a testen, előidézve a test általános ellazulását valamint feltérképezi az izomzat állapotát, hogy a továbbiakban a különböző fogásokat és intenzitásokat alkalmazva, a megfelelő kezelést tudja adni. Az ezt követő mély simítások serkentik a vérkeringést és bemelegítik az izmokat. Majd a dörzsölés, gyúrás a háton, illetve igény szerint a teljes testen történik. Ez ellazítja az izmokat, szétválasztja a merev izomrostokat, fokozza az izmok vérellátását. Az izmok tonizálására az ütögetés különféle formáit alkalmazza, melyek lehetnek erősek, enyhék, lassúak és gyorsak egyaránt.

Hatásai:

 •  fellazítja az izmokat
 •  csökkenti a hát- és gerincfájást
 •  fokozza az anyagcserét, ezáltal segíti a test méregtelenítését
 •  kedvezően befolyásolja az emésztést
 •  élénkíti a vérkeringést, bőrünk visszakapja ruganyosságát
 •  frissít, kondicionál
 •  oldja a stresszt
 •  segít megszüntetni az alvászavarokat
 •  gyorsítja a sérülések utáni felépülést
 •  csökkenti a fejfájást, és általában a fájdalmat
Gyógymasszázs

Kizárólag csak terápiás céllal alkalmazott kezelő eljárás.

Csak orvosi javallatra és felügyelet mellett alkalmazható!

Mozgásszervi és reumatológia problémákat eredményező izomgörcsök, izomspazmusok, húzódások és egyéb rendellenességek egyénre szabott kezelése.

A masszázs alkalmazási területei:

 • Reumatológiai kórképek (a porckorong és csigolyák betegségei, pl. discopathia, spondylosis, spondylarthrosis stb.);
 • Ortopédiai kórképek (pl. gerincferdülés);
 • Mellműtét utáni állapot (pl. ödéma-vizenyő felszívódás);
 • Ideggyógyászati kórképek.
Thai masszázs

A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.

A thai masszázs ruhában történik.

Speciális mozgatásokkal az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja.

A masszázs további célja a keringési rendszer, az izmok és az idegrendszer működésének serkentése. Leggyakrabban és a legeredményesebben a testi ellazításra alkalmazzák.

Ayurvedikus masszázs

Ez a masszázsfajta csak természetes alapanyagokat használ és speciális olajat a fejbőrre, ami táplálja, erősíti a hajat!

 A végén gyógynövényes batyuval történik a masszázs, a kioldódó hatóanyagok táplálják a bőrt.

Nem az izmokra, inkább a teljes testre koncentrál.

Ezt a masszázs fajtát a relaxálni vágyóknak ajánljuk és akik szeretik az aromaterápiás masszázsokat!