Masszőr Téglás Emma
„Téglás Emma vagyok, gyógy-és sportmasszőr. Az első benyomás során, sokszor csodálkoznak a vendégek, hogy egy ilyen kicsi nő masszőr? Tud vajon erősen masszírozni? A válasz mindkettőre IGEN! 🙂 Munkám során a legnagyobb öröm és elégedettség számomra, ahogy a masszázs hatására az emberek feltöltődnek testileg és lelkileg is. A masszőr szakma először túrázások és táborozások alkalmával kacsintott be az életemben, mely hobbiból hivatássá vált. El is határoztam, hogy elvégzem a hivatalos Gyógy- és sportmasszőri képzést, melyet kiegészítettem a svéd- és thai masszázs rejtelmeivel illetve az Ayurvedikus masszázzsal. Úgy gondolom, hogy ebben a szakmában is a folyamatos képzés és tanulás a legfontosabb. Sosem lehet abbahagyni. Időpont egyeztetést a +36/20 579-17-18-as számon tudok fogadni. ”

 

 

Elérhető szolgáltatás:

 • gyógy- és sportmasszázs
 • svéd masszázs
 • thai masszázs
 • Ayurvedikus masszázs

 

 

Masszázsokról

A masszázs a legrégibb gyógymódok közé tartozik.

A klasszikus svéd masszázs

A legszélesebb körben alkalmazott a klasszikus svéd masszázs. Fájdalomcsillapító és lazító hatásával megteremti a különböző irányú és erősségű aktív mozgások feltételeit. Célja a fájdalom okozta kör (fájdalom-védekező izomgörcs-keringési változás-mozgás kerülése-fájdalom-) megszakítása, a tünetek csökkentése.

A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. A masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. A masszázs fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. A svéd masszázs csökkenti a fájdalmat (pl. fejfájás), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

Ez a kezelés az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat. Fogásai a gyúró, dörzsölő, simító és rezegtető mozdulatok.

A masszőr a simító mozdulatok segítségével egyenletesen eloszlatja a vivőanyagot (olaj, krém) a testen, előidézve a test általános ellazulását valamint feltérképezi az izomzat állapotát, hogy a továbbiakban a különböző fogásokat és intenzitásokat alkalmazva, a megfelelő kezelést tudja adni. Az ezt követő mély simítások serkentik a vérkeringést és bemelegítik az izmokat. Majd a dörzsölés, gyúrás a háton, illetve igény szerint a teljes testen történik. Ez ellazítja az izmokat, szétválasztja a merev izomrostokat, fokozza az izmok vérellátását. Az izmok tonizálására az ütögetés különféle formáit alkalmazza, melyek lehetnek erősek, enyhék, lassúak és gyorsak egyaránt.

Hatásai:

 •  fellazítja az izmokat
 •  csökkenti a hát- és gerincfájást
 •  fokozza az anyagcserét, ezáltal segíti a test méregtelenítését
 •  kedvezően befolyásolja az emésztést
 •  élénkíti a vérkeringést, bőrünk visszakapja ruganyosságát
 •  frissít, kondicionál
 •  oldja a stresszt
 •  segít megszüntetni az alvászavarokat
 •  gyorsítja a sérülések utáni felépülést
 •  csökkenti a fejfájást, és általában a fájdalmat
Gyógymasszázs

Kizárólag csak terápiás céllal alkalmazott kezelő eljárás.

Csak orvosi javallatra és felügyelet mellett alkalmazható!

Mozgásszervi és reumatológia problémákat eredményező izomgörcsök, izomspazmusok, húzódások és egyéb rendellenességek egyénre szabott kezelése.

A masszázs alkalmazási területei:

 • Reumatológiai kórképek (a porckorong és csigolyák betegségei, pl. discopathia, spondylosis, spondylarthrosis stb.);
 • Ortopédiai kórképek (pl. gerincferdülés);
 • Mellműtét utáni állapot (pl. ödéma-vizenyő felszívódás);
 • Ideggyógyászati kórképek.
Thai masszázs

A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.

A thai masszázs ruhában történik.

Speciális mozgatásokkal az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja.

A masszázs további célja a keringési rendszer, az izmok és az idegrendszer működésének serkentése. Leggyakrabban és a legeredményesebben a testi ellazításra alkalmazzák.

Ayurvedikus masszázs

Ez a masszázsfajta csak természetes alapanyagokat használ és speciális olajat a fejbőrre, ami táplálja, erősíti a hajat!

 A végén gyógynövényes batyuval történik a masszázs, a kioldódó hatóanyagok táplálják a bőrt.

Nem az izmokra, inkább a teljes testre koncentrál.

Ezt a masszázs fajtát a relaxálni vágyóknak ajánljuk és akik szeretik az aromaterápiás masszázsokat!