Major-Fitnesz-logo
Személyi edzés: f Csoportos órák: f
FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS

FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS

FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS

perc
1
kcal/60 perc
1
résztvevő
1

KIKNEK AJÁNLJUK A FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS ÓRÁT?

Milyen nálam egy csoportos gerinckímélő funkcionális köredzés?
Van 10-12 állomás, minden állomáson különböző eszközökkel (Gymstick, Fitball, egyensúly párna, hosszú SMR henger, Softball, koordinációs létra, kis súlyzók, TRX stb.) hajtunk végre 45 mp-ig, összetett gyakorlatokat (amelyeknél egyidejűleg több izom kapcsolódik be a működésbe).
Ezek együttesen fejlesztik az erőt, állóképességet, ügyességet és mozgáskoordinációt.
Az edzés gerincpreventív vagy aerobicos bemelegítéssel kezdődik, aztán következik az edzés fő része: a köredzés.Minden állomáson más a feladat (az adott gyakorlatnak van kezdőknek kitalált egyszerűbb változata és haladóknak szánt bonyolultabb variációja).
Mi is valójában a funkcionális edzés?
A funkcionális tréning a mindennapi életben előforduló összetett mozdulatokra felkészítő gyakorlatok összessége, melyek során a testünk, az izmaink természetes módon mozognak. Nem elkülönítetten eddzük az egyes izomcsoportokat, hanem egy egységes egészként tekintünk a testre.
Az inaktív napi 8 óra ülőmunka testünkre gyakorolt hatásait hivatott edzéssel kiegyensúlyozni. Helyreállítjuk a gerincünk kettős „S” alakú görbületének ún.: lengéscsillapító hatását. A természetes nyaki- (lordotikus-homorulat), háti-(kifotikus-domborulat) és ágyéki (lordotikus-homorulat) görbületek megtartását a megnyúlásra hajlamos izmokat erősítjük és a megrövidülésre hajlamos izmokat nyújtjuk. Ha a gerincoszlop mellett, két oldalt végig húzódó: törzsfeszítő izmok vesztenek a feszességükből, akkor a csigolyákat összekötő szalagokkal is ugyanez történik, tehát a testtartásunk, mozgásunk instabillá válhat.
A funkcionális gyakorlatok célja, hogy a helyes testtartásért felelős stabilizáló izmokat fejlessze.
Felkészítjük az izmokat az olyan feladatokra, amelyek a legtöbb ember hétköznapi mozdulatai során gyakran előfordulnak: felkelni az ágyból, földről felvenni valamit, egy erősebb ellenállású redőny, roló fel- vagy elhúzása, bevásárló szatyor cipelése, beemelése az autóba, felemelni a kisgyermeket, kirándulásnál ölben vinni a lurkót, arrébb tolni egy nehezebb tárgyat (szekrényt), stb. 

CSOPORTOS ÓRA EDZŐ:

👪 A többi csoportos óra

👪 Csoportos órák

ÓRARENDJE

HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS
📅 Kedd, 17:00 - 18:00
FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS
📅 Csütörtök, 17:00 - 18:00

👪 A többi csoportos óra

👪 Csoportos órák

MISI

Sziasztok! 😊
A nevem Lázár Mihály – Misi.
A Fitness Companynál végeztem, a szakmát emellett profi magánedzőktől sajátítottam el.
Fő óratípusom a zsírégető óra, így ezzel a heti háromszor másfél órával egy komplex edzést tudok számotokra biztosítani,mely garantálja majd a fogyást, szálkásodást és a heti stressz levezetését.
Számomra nincs idős, fiatal, vékony vagy “husi”! Számomra egy létezik, ez pedig a VENDÉG. 😉 Aki rám bízza a testét, aki az én órámnak ad bizalmat. Az pedig a legkevesebb, amit tudok tenni, hogy lefogyasztom cserébe minél rövidebb idő alatt.
Annó antisport életet éltem én is, mint jó páran közületek. Egy betegség döbbentett rá arra, hogy létszükség a sportolás. 98 kilóból indultam, majd 18 kilót fogytam.
Óráimat sose tervezem előre, hiszen nem tudhatom hogy a vendégeim aznap milyen lelki állapotban érkeznek. Éppen ezért emberbarátok az óráim, melyek folyamatosan a Ti aktuális igényeitekhez igazodnak. Na persze én diktálok! 😅
Tisztában vagyok, milyen izmunk hol helyezkedik el, melyet folyamatosan jelzek is a bemelegítéstől a lenyújtásig. Az anatómia ismerete nagyon fontos, hiszen így tudjuk milyen problémánkra mi az orvosság.
Tudjátok én a 18 kilót úgy fogytam le hogy egyszer volt izomlázam, a legelső alkalommal. Nos ezt kívánom nektek átadni majd, meg azt a rengeteg vidámságot ami bennem lakozik. 😊
Óráim egy alapos bemelegítéssel indulnak és a fő részt követően egy relaxos alapos nyújtással zárulnak. A lenyújtásnak köszönhetően csökkentjük az izomláz kialakulásának esélyét.
Szóval várlak benneteket! 🤗 Azért érkeztem hogy segítsek, hogy szépüljünk és én legyek a “koffein” hetente háromszor az életetekben !!!
Remélem csodálatos csapattá kovácsolódunk! 😊
Misi edzőtök